Przepisy Marcaja

Burgery

Burgery Burgery

Składniki

4 bułki z sezamem
30-40dag mięsa mielonego (wołowina najlepiej)
łyżka oleju
dowolna przyprawa do mięsa
ogórek zielony
2 pomidory
4 plasterki żółtego sera
ketchup, musztarda

Przepis

Rozgrzewamy patelnię, dajemy kapkę oleju.
Mięso dzielimy na 4 części, mieszamy z przyprawą i formujemy z nich kotleciki. Wrzucamy je na patelnię, smażymy kilka minut z każdej strony.
Kroimy ogórka i pomidory, rozkrajamy bułki i układamy pokrojone warzywa. Polewamy ketchupem i musztardą i wkładamy kotlecik w każdą bułkę. Znów polewamy ketchupem i musztardą, kładziemy plasterek sera i przykrywamy górą bułki.
Burgery układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika (220 stopni) na 5-7 minut. Jak bułeczki zrobią się złociste i ser się zacznie topić można wyjąć i jeść.
Smacznego!